skip to Main Content

Siden finnes ikke For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Generelt

En måde at finde ud af dette på er ved at tjekke dine elregninger fra de seneste år, så du kan se, hvor meget strøm du bruger på et år. Ud fra dette kan du vurdere dit behov, og vi laver en anbefaling af, hvor mange solceller du bør have på dit tag. Lægger du for mange solceller på uden at have en batteribank, ender du med at sende meget ud på nettet. Det kan betale sig selv at bruge den strøm, du producerer, og derfor anbefaler vi, at du ikke vælger et for stort anlæg uden batteribank.

Category: Generelt

Solcellerne placeres ud fra, hvor meget plads der er på taget, forhindringerne på taget og dit behov. Derudover tager vi hensyn til dit tags retning. Vi lægger ikke solceller, der vender mod nord. Hvis du synes, at solcellerne ikke er placeret på en måde, der giver maksimal effekt, kan det skyldes, at det ikke passer til vores pakker, eller at det ikke er lønsomt at montere flere solceller.

Category: Generelt

Vi bruger PVGIS som standardprogram, når vi beregner produktionen i kWh. Denne service tager hensyn til klimadata, solindstråling og skygge. Ved mere omfattende projekter bruges PVSOL, der er et mere detaljeret program.

Category: Generelt

kWh er den måleenhed, der bruges til solcelleanlæggets produktion. Den strøm, der bruges i huset, måles i kWh. Når Wp omregnes til kWh, ser vi, at 1.000 Wp i den sydlige og vestlige del af Norge mod syd giver maksimalt 1.000 kWh om året, mens det mod øst og vest giver maksimalt 800 kWh om året. I andre dele af Norge giver det mod syd maksimalt 800-900 kWh og mod øst og vest 600-700 kWh om året. Ved projekteringen oplyses en mere detaljeret beregnet årlig værdi.

Category: Generelt

Wp er den effekt, solcellerne måles i. Soltegl har en mærkeeffekt på 9 Wp, mens solsten har en mærkeeffekt på 12 Wp. Et almindeligt panel, som vi bruger på solboksen, har en mærkeeffekt på 310 Wp eller 315 Wp. 1000 Wp er 1 kWp. Den normale boliginstallation er på 6-9 kWp.

Category: Generelt

Load More

Back To Top

Vi benytter informasjonskapsler og scripts.

Vennligst aksepter bruk av informasjonskapsler og scripts. Vi lagrer ikke noe identifiserbar informasjon med mindre du enten kontakter oss eller bestiller prosjektering.